Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Seuran kesäkokous pidettiin 28.7.2019. Asialistalla oli mm. metsästykseltä rauhoitetut alueet, saaliskiintiöt sekä suurpetojen metsästyksen toteutus ja metsästyssäännöt.

 

Kuorelammen majalla pidetään talkoot (mukaan moottori- ja raivaussaha, jos löytyy!!!) 17.8.2019 klo 9:00 alkaen. Talkoilun yhteydessä tarjoillaan seuran puolesta Rantakalaa. Tervetuloa!

 

Jäsenmaksut 2019 lähtevät postiin huhtikuun aikana. Tarkkaile postiasi.

 

Tasapään seudun erä:n kesäkokous pidetään Kuorelammen metsästysmajalla 28.7.2019 klo 14:00. Tervetuloa!

 

 

Tasapään seudun erä ry

 Tasapään seudun erä ry. on keskikokoinen Pohjois-Karjalainen metsästysseura, jäsenmäärä on pyörinyt siinä sadan kahta puolta ja metsästysmaita on vuokrattuna noin. 6500 ha. Maat sijaitsevat 6-tien kahta puolin alkaen entisen Kesälahden kunnan pohjoisrajasta, sivuten Varmon niemeä, koukaten Papinniemen kautta aina Puhoksen taajaman kautta Suorlahdelle. Metsästys oikeus on pääosin vuokrattu yksityisiltä maanomistajilta toki mukana on muutama yhteisö ja muutama sata hehtaaria on isojen metsäyhtiöiden valtakuntaa.  Perinteisen tavan mukaan seura ei maksele rahakorvauksia saamistaan oikeuksista vaan kontrahti on kuitattu vuotuisella hirvipaistilla jota onkin käynyt nauttimassa lähemmäs kaksi ja puolisataa kyläläistä ja maanomistajaa.

Seuraan pääsee jäseneksi jokainen kylän alueella vakituisesti asuva oli maata tai ei ja tietenkin maanomistaja asuinpaikasta riippumatta.  Työ ja opiskelu onkin viskannut jäsenkunnan ympäri suomen niemeä ja taitaapi jokunen asustella ulkomaillakin. Valitettavasti useamman seuran murhe jäsenkunnan ukkoutuminen vaivaa myös tätä seuraa. Nuoria metsämiehiä tai naisia ei ole tulossa vaikka kynnys seuraan pääsyyn on matala ja liittymis- ja jäsenmaksut on melko kohtuulliset. Aika moni onkin seurassa pelkästään kannattajajäsenenä eikä taida samoilla metsissä riistan perässä juuri nimeksikään. Vuositasolla saalista saanee noin kolmas osa jäsenkunnasta.

Hirvijahti ja hirvijahti porukka on nykyisellään seuran kaiketi terhakin kokoonpano. Tähän joukkueeseen ilmoittautuu siinä noin 20-25 miestä, erikoisena avarakatseisuutena voidaan pitää seuran sääntöjä jotka eivät edellytä hirvi porukkalaiselta ampumakokeen suorittamista, niinpä mukana on puolenkymmentä syystä tai toisesta torvisoittokuntaan kuuluvaa partamiestä.  Jahti päiviksi on sovittu yleensä viikonloput jotta lähes kaikilla olisi senssiä osallistua metsästykseen. Ainahan on tietysti kaikensorttista estettä eikä joukkio ole koskaan täysilukuinen, aktiivi porukka on noin 15 miestä ja naista, tätä metsäveristen joukkoa ei juuri mikään pitele pois metsästä viikonloppuisin, vaikka sataisi akkoja parireet perässä. Pahkeinen onhan tähänkin joukkioon kotiutunut muutama laatikkomies omine kaiken kattavine selityksineen. Hirvenpyynti on ollut jo lukuisia vuosia koirapyyntiä, eli torvensoittajat on saaneet huilia majalla ja keskittyä saaliin käsittelyyn.

Seuralla on Kuorelammen rannalla pieni viihtyisä maja joka toimii porukan kokoontumis paikkana. Alati muuttuneiden ja tiukentuneiden lihankäsittely ym. ohjeiden ja vaatimusten takia seura rohkaistui ja teki majalle mittavat nykyaikaiset saaliin käsittely tilat. Tämä jos mikä oli rahallisesti kova panostus ja vaati vielä kovemman työpanoksen jäseniltä, mutta on meillä nyt hyvä kylmiö, leikkaamo ja esikäsittely tila ruhoille. Seuran saama hirvilupien määrä on asettunut haarukkaan 5-10 pyyntilupaa, toki voisi sitä karhunkin näissä tiloissa käsitellä. Karhua ei jokasyksyisestä jahdista huolimatta ole kaadettu seuran alueelta muutamaan vuoteen. Tilanteita kyllä on ollut mutta tuuri tai taito on puuttunut ja nallukat on pitäneet turkkinsa.